Attraktionslagen

Vikten av att styra sina tankar

Har du tänkt på vad du faktiskt tänker på eller tänker du bara utan att reflektera över vad du tänker? Om du aldrig tänkt på vad du tänker, så kan det vara en bra idé att börja med det. Varför är det bra att vara medveten om vad man tänker? Jo, för att tankar är skapande oavsett om vi är medvetna om vad vi tänker eller inte. Det sägs att vi tänker ca. 60 000 tankar om dagen och de flesta av dessa är gamla invanda tankemönster som vi tänker om och om igen utan att tänka på vad vi tänker, många skapar därför sina liv omedvetet. Vi kan visserligen inte styra över allt som händer i våra liv bara genom att styra våra tankar, men en hel del.

Förutom att våra tankar är direkt skapande, genom att de är energi som allt annat i universum och det vi riktar vår energi åt är det vi drar till oss förutsatt att vi håller samma frekvens som det vi riktar vår energi på, styr tankarna även våra känslor och handlingar. Vi kan alltså genom att styra våra tankar också styra våra känslor och handlingar och därför få olika resultat beroende på vad vi tänker. Tänker vi annorlunda, kommer vi att känna annorlunda och då kommer vi att handla annorlunda och i slutändan kommer vi då att få ett annorlunda resultat. Genom att vi känner annorlunda ändrar vi också vår frekvens, eftersom olika känslor vibrerar med olika frekvens och då skapar vi olika resultat på det sättet också. Om vi vill ändra något i våra liv eller få ett annat resultat så, måste vi därför börja med att tänka annorlunda och för att kunna börja tänka annorlunda mot vad vi brukar behöver vi vara medvetna om vad vi tänker. För att bli medvetna om vad vi tänker behöver vi börja observera våra tankar. Vad tänker du på just nu? Är du medveten om vad du läser i denna stund eller for tankarna iväg mot något som hände under dagen eller satt du och tänkte på något som kanske händer imorgon? Ha en intention om att börja observera vad du tänker på, så kommer du efterhand att bli mer och mer medveten om vad du faktiskt tänker på och då kan du börja ändra dina tankar.

För att ändra våra tankar behöver vi ersätta våra nuvarande tankar som vi inte vill ha med nya, hjärnan förstår nämligen inte ordet inte, så det räcker inte med att tänka att vi inte ska tänka på något. Försök att tänka att du inte ska tänka på något, det går i princip inte. Hjärnan är så inprogrammerad på de tankar vi brukar tänka, så för att tänka nya tankar måste vi ersätta de gamla, annars hamnar vi i de gamla vanliga tankarna per automatik. Vi måste koppla om hjärnan helt enkelt, det är lite som att trampa upp en ny stig istället för att gå på den stora vägen som vi alltid gått på.

You May Also Like